Rólunk

ALAPÍTÁS ÉVE: 1989

 

CÉGPROFIL
1. Gépi berendezések, célgépek, fejlesztése, egyedi igények szerinti tervezése, teljes körű kivitelezése, sorozatgyártása, működtető mechanizmusok építése pneumatikus, és motoros hajtás elemek alkalmazásával.
2. Automatikus berendezésvezérlő-rendszerek (PLC-k, mikrokontrolleres vezérlők) tervezése, alkatrész-minősítőgépek, mérő-automaták, szerelő- és gyártósorok építése.
3. Mérő- és szabályozórendszerek építése hőmérséklet, súly, erő, szint stb. mérésére és szabályozására,
4. Vizuális kamerarendszerek építése alkatrészek precíziós mérésére-válogatására pl. minősítő rendszerekhez
A speciális megmunkálásokra (pl. lézeres- illetve vízzelvágás stb.) minősített beszállítókkal dolgoztatunk, különleges feladatokat is megoldunk, keressük a kreatív megoldásokat.
NÉHÁNY KORÁBBI MUNKÁNK:
A GE-HUNGARY (TUNGSRAM) RT több gyáregysége számára (Nagykanizsa, Kisvárda, Budapest) az izzólámpák gyártásvégi minőségét folyamatosan ellenőrző mérő-selejtválogató rendszert fejlesztettünk ki, amelyeket a gyártó- és csomagolósorok végére illesztettünk (PAR38 lámpasor, autólámpák, gyertyalámpák, spotlámpák, linesztra lámpák, szoffitalámpák stb. gyártósoraihoz)
Ezekért a munkáinkért 2002-ben Innovációs Díjjal valamint a Szabadalmi Hivatal különdíjával tüntettek ki minket.
A Paksi Atomerőmű ZRt számára automatikus kábelmérő-minősítő berendezést fejlesztettünk ki a reaktorblokkokba,
Kamerás mérőberendezést fejlesztettünk ki 3.5m hosszú mozgatórudak egyenességének mérésére, minősítésére szintén a Paksi Atomerűmű ZRt részére.
A GE-Lighting nagykanizsai Helikospirál gyárába a üvegfénycsöveket hajlító spirálozó rendszert építettünk a kompakt fénycső-gyártósorra.
Automatikus rendszerű folyamatos üzemű ultrahangos autóalkatrész-mosó, öblítő és szárító berendezést fejlesztettünk ki a szatmárnémeti Renault-Dacia gyár részére.
Hidraulikus présgépet gyártottunk 1600 tonna préserővel 2040×1240 felületű szintetikus díszfalak gyártására.
Szerszámgép és automatizálás területén:
 • – TDK tekercsellenőrző automata,
 • – Csavarozó fej Fanuc robothoz,
 • – Kerámia zsírzó kiadási oldal,
 • – Alakvizsgáló berendezés,
 • – Nyomdai állványszerkezet,
 • – Szerelést ellenőrző készülékek, az autóipar részére,
 • – Mérőpad, csőtengelyek alakvizsgálatához.

 

Anyagmozgatás területén:
 • – Rekeszszállító pályák (FlexLink),
 • – Vonszolómű,
 • – Hannoveri kiállítás ajtajainak mozgatása,
 • – Nemzeti Színház részére: Csillármozgatás, Kupolaelemek mozgatása, Csapóajtók mozgatással, Csapdafedelek mozgatással, Dokkoló egység a színpadi mobil forgó részére,
 • – Vígszínház részére, Zenekari árok mobil lefedése,
 • – Enkóder tárcsák forgatása ellenőrző mérésekhez.
Izzólámpa-csomagoló berendezést építettünk a GE Nagykanizsai gyáregysége részére , amely a gyártósorról átrakja, rendezi és csomagolja a gyertyalámpákat.
A MOL RT Hajdúszoboszlói Gázüzeme részére a földalatti gáztárolók (FGT) homokbetörését folyamatosan figyelő kültéri, napelemes táplálású, saját szabadalmon alapuló mérő-riasztóhálózatot építettünk ki A3 (Zóna1) (robbanásveszélyes) kivitelben URH rádiós adatátvitellel 25 gáztárolókútra. A munkát nemzetközi tenderen nyertük el.
A Komáromi Távfűtő ZRt részére olaj-víz emulzió aránykeverő-rendszert fejlesztettünk ki és 25 db. 20MJ kazán működtetését láttuk el 12% olaj megtakarításával
Pelletgyártó üzem teljes elektromos vezérlőrendszerét és a kazánvezérlést terveztük és építettük meg Szentegyházán (Románia).

 

Pásztor Tamás
Okleveles villamosmérnök,
Ügyvezető igazgató

 

Szegő József
Okleveles gépészmérnök
Főmérnök